El nostre centre fa una aposta directa per les Tecnologies de la Informació i la Comunicació. Estem convençuts que les TIC son el camí del nou ensenyament del segle XXI  i per això les implementem des de l’administració fins a les nostres àrees acadèmiques.

 

INFORMATITZACIÓ DE LES AULES

Al curs 2007-08 vam iniciar a l’escola un nou projecte que hem anomenat Ensenyament 2.0. Es van instal·lar diverses pissarres digitals interactives (PDis) a les aules de l’escola per tal d’experimentar amb aquesta nova tecnologia que segur substituirà a la pissarra convencional en els pròxims anys.

tiic

 

El resultat ha estat molt positiu, i seguint amb aquest projecte hem instal·lat pissarres digitals a totes les aules. En resum, es tracta d’un ordinador amb un canó de projecció sobre una pissarra blanca on es projecta la imatge (presentacions, web, aplicacions, full en blanc...) i, mitjançant un sistema sense fils, el professor (o l’alumne) pot interactuar amb la imatge mentre fa l’explicació.

 

La PDI  presenta tot un seguit d’avantatges respecte a la pissarra convencional de guix:

- És una font inesgotable d’informació multimèdia i interactiva disponible de forma immediata a l’aula.

- Permet consultar i presentar col·lectivament a classe els apunts i treballs realitzats per professors i alumnes.

- Possibilita l’ús col·lectiu a classe de canals telemàtics de comunicació (e-mail, chat, videoconferència) amb els que es pot establir comunicació amb altres estudiants, especialistes, i centres de tot el món.

- Possibilita que les classes puguin ser més vistoses i audiovisuals, facilitant a l’alumne el seguiment de les explicacions del professor.

- Els estudiants, en general, estan més atents, motivats i interessats.

- Els estudiants poden veure a classe materials que estan a la web, i que després poden repassar detalladament a casa.

- Professors i alumnes contínuament van aprenent coses noves: la PDi permet consultar cada dia les notícies d’actualitat, descobrir i compartir nous materials d’interès.

 

INTERNET I WIFI AL CENTRE

Disposem de cobertura Wi-fi a tot el centre i tots els ordinadors compten amb connexió a Internet. Per vetllar per la seguretat del alumnes, comptem amb mesures de filtratge i anàlisis de continguts amb capacitats de bloqueig de continguts no desitjables.

 

BIBLIOTECA 2.0

Paral·lelament vàrem informatitzar la nostra biblioteca per tal que el potencial de consultes no quedés limitat als nostres llibres de sala i sino també comptar amb els recursos que tenim a Internet.

En aquesta mateixa línia, comptem amb alguns ordinadors destinats als alumnes al Cicle Inicial de Primària, que serveixen com a eina de reforç i incentiu.

EDITORIALS DIGITALS

A nivell pròpiament acadèmic comptem amb recursos de diverses editorials digitals amb temari i exercicis a la Xarxa. Tots els alumnes d’E.S.O compten amb un identificador únic que els hi permet resoldre les activitats que els docents preparen en línia. Així, coexistència de llibres digitals i en paper son una realitat al San Marc.

 

INTRANET

Possiblement l’eina TIC més innovadora ha estar sense dubte la implementació d’un ERP de gestió integral per l’escola. Aquesta plataforma en format d’Intranet (http://intranet.santmarc.com) aglutina tots els agents que intervenen a l’escola, PAS (Personal Administratiu i Serveis), Equip Docent, Alumnes i Pares. Amb aquesta eina el sistema d’avaluació queda unificat, amb accés des de la xarxa pels docents, amb agendes i horaris, amb llistes d’alumnes, control d’assistència en temps real, facturació, comunicació directa entre alumnes/pares/docents, espais de virtuals de treball, emmagatzemament  en línia, sistema de comunicació per circulars, avisos de porteria, avisos a l’agenda del alumnes pels pares, etc. Gràcies a la Intranet, hem agilitzat tots el processos interns de l’escola alhora que facilitem la comunicació entre tots el agents que intervenen.

El Sant Marc fa una aposta clara per les TIC, i la implementació a totes les àrees acadèmiques i administratives del centre

Load More

Feliç Setmana Santa 2020
Entre professors i personal administratiu, amb tot l'afecte, us hem preparat aquest vídeo per felicitar-vos la Setmana Santa.
Molt Bona Read More
Des de casa, un conte llegit per professors de Primària.
Adaptació del nostre professor Carles Berenguer del conte "Des de casa" amb música de Joan Dausà.
2ª Setmana de Confinament Online ;)
Recull d'experiències i classes a l'escola Sant Marc de Barcelona durant la segona setmana de confinament davant la crisi sanitària Read More
1ª Setmana de Confinament Online ;)
Recull d'experiències i classes a l'escola Sant Marc de Barcelona durant la primera setmana de confinament davant la crisi sanitària Read More
Experiencia Internacional con Escuelas de México, Comisión TIC
María Cuartielles, profesora de Sant Marc, viajó a México en enero de 2019 para participar como conferenciante en el PrimeLearning Read More
Pessebre Vivent 2019, Educació Infantil
Els nens i nenes d'Educació Infantil de l'escola Sant Marc de Barcelona, ha participat en la darrera edició del Pessebre Read More

Load More

Load More

CyberBullying
Pentatonix Tribute
LipDub for Christmas