Festival de Curtmetratges com a Treball de Síntesi a l’E.S.O.

“The Marcs” és un projecte que portem a terme a l’escola Sant Marc de Sarrià i que va néixer fa ja tres anys i que en aquest temps ha anat evolucionant, trobant en el cinema l’eina ideal per estimular la creativitat als alumnes de secundària, capacitar-los en la realització d’un curt, la resolució final a un treball vertader per projectes, més enllà de les àrees i matèries.

Des del Col·legi Sant Marc aprofitem aquest fet i proposem activitats que apropin el llenguatge audiovisual a partir de la pràctica transversal i multidisciplinari que encarna el Treball de Síntesi com espai curricular.

Activitats com elaborar un guió en un determinat idioma, fer un pressupost i dur-lo a terme, realitzar una bona caràtula, triar un tema de fons, actuar davant la càmera, post-produir amb efectes digitals, s’uneixen en un sol producte final realitzat per tot un equip d’alumnes, que busca, a la gala que el convidem, el reconeixement final a un any de feina.

Vídeos oficials a concurs 2022

Amb el suport de

colaboradores the marcs
“The Marcs”

Festival de Curtmetratges a l’ESO com a treball de síntesi

The Marcs es va celebrar el 22 de juny de 2019 als cinemes FULLHD d’SPLAU. La gala és el reconeixement després d’un any al treball síntesi dels alumnes de la ESO. Aquest any hem comptat amb la participació de diferents patrocinadors i col·laboradors com els Cinemes FULL d’Splau, la revista Fotogramas, l’escola ESCAC, la Filmoteca de Catalunya , la productora Smile, el Festival de Cinema de Molins de Rei, la Sala Flyhard de Teatre a Sants, iEducando, Microgestió, l’Acadèmia del Cinema Català, l’estudi de doblatge Polford.

Suport

Mitjans de comunicació i entitats públiques

Els mitjans de comunicació i entitats públiques que han recolzat abans i durant el Festival han estat Radio4 (RNE) amb el programa de lletra lligada , la web la cultura no val res , la revista young, la televisió ETV, la CADENA SER, l’entitat CATALUNYAFILMCOMMISSION, la revista de cinema CINEYTELE, la revista TIMEOUT, pàgina 28, la revista el jardí de sant Gervasi, l’Ajuntament de Barcelona i vàrem comptar amb la presència del Departament d’educació de L’Ajuntament de Cornellà.

“El cinema, l’eina ideal per estimular la creativitat dels alumnes a secundària, un vertader treball per projectes, més enllà de les àrees i matèries”.

Vídeos oficials a concurs 2019

Projecte transversal

Tot l’alumnat de secundària, batxillerat i CFGS formen part d’aquest festival, així com els professors i professores i l’equip no docent, és un comiat molt entranyable abans d’acabar el curs

Més vídeos oficials a concurs

alumna1

Participar en el projecte The Marcs i en la realització d’un curtmetratge, és un treball que ens permet assolir totes les competències del Crèdit de Síntesi d’una manera molt més dinàmica; on es fomenta el treball en equip i, alhora, ens permet aprofundir en els nostres coneixements i habilitats TIC

Laura, 4t d'ESO
alumna 2

M’agrada aprendre fent coses pràctiques i no sempre davant d’un full. The Marcs és un curtmetratge que treballem molt però de manera molt pràctica i per això després no ens oblidem del que hem fet.

Helena, 4t d'ESO