Activitats extraescolars

Les activitats extraescolars són una eina més a disposició del seus alumnes per formar-los i enriquir-los

en experiències i en coneixements.

Des de l’escola us animem a que utilitzeu aquest servei com una oportunitat per conèixer noves disciplines. Creiem que tot aquest temps és una inversió de la seva formació individual molt complerta i ensenya als vostres fills mentre aprofiten el temps lliure.

Els pares que ho desitgin, al llarg de tot el curs escolar, poden concertar una entrevista personal amb els professors d ́extraescolars dels seus fills. Els mestres estaran molt contents de poder parlar amb els pares. Tot i així, cada trimestre us arribaran les valoracions fetes pel mestre de cada activitat juntament amb les notes trimestrals de l’escola. Recordem que les activitats extraescolars, tot i no ser obligatòries, requereixen d’esforç, puntualitat, compromís, respecte, disciplina, constància i en alguns casos estudi.

Les franges horàries de les activitats són de migdia i tarda, aquestes, estan dirigides tant a nens/es i famílies del centre o de fora tenint preferència els alumnes de l’escola.

Hem presentat moltes activitats i de ben segur que tot i tenir moltes opcions i horaris, a algunes famílies els hi poden sorgir dubtes o preguntes que podeu parlar directament amb els mestres de cada activitat, o amb coordinadora d’extraescolars, Cristina Preciado, (extraescolars@santmarc.com). Intentarem adaptar-nos a les necessitats que aneu plantejant.

Al llarg del curs els pares podreu veure, en diferents formats segons l’activitat, l’evolució dels vostres fills, ja sigui en exhibicions o classes obertes per pares. Quan sigui el moment se us comunicarà el dia i l’hora en què podreu veure de primera mà l’evolució dels vostres fills i filles.

Per altra banda, quan arriba el tercer trimestre és tradició trobar-nos tota la comunitat escolar i organitzar un dia anomenat “Dia de les famílies al Sant Marc”. És aquí on moltes de les activitats extraescolars es mostren obertament en forma de tallers, activitats, exhibicions i, entre d’altres. Famílies i fills podreu gaudir d’un dia animat compartint activitats i emocions.

Catàleg 2019-2020

Escola de Futbol Sala

És un esport en què es treballen valors importants com el treball en equip, també, la solidaritat, l’empatia, d’entre molts altres. Així com els principals aspectes tècnics i tàctics específics del futbol, que es complementen amb la participació en la competició de la Lliga del Consell de l’Esport Escolar de Barcelona.

entreno futbol

Masculí

Femení

Judo

És un esport de lluita en el que s’entrenen totes les parts del cos. Aquest esport és un excel·lent mètode per mantenir-se en forma i desenvolupar harmoniosament a la persona. La pràctica del Judo afavoreix a la concentració, domini del propi cos, seguretat i confiança en un mateix.

El control de la lateralitat, el domini de l’equilibri i realitzar salts i gestos amb agilitat i rapidesa es van aconseguint a través d’exercicis en forma de jocs. De mica en mica el nen va dominant el seu cos, va guanyant confiança en les seves possibilitats i això li permet estar en les millors condicions per començar a “jugar” judo. I aleshores començarà a aprendre tècniques i habilitats senzilles, apropiades a la seva edat. Alhora, l’esport del judo porta una filosofia de respecte als companys i de treball en comú que el distingeix com un esport socialment molt educatiu.

Escalada horitzontal

escalada

L’escalada és una forma d’evasió que ens porta als llocs més impressionants del món. Durant una escalada, la concentració és tan absoluta que no hi ha distracció possible. En aquest esport, en el que no hi ha regles ni normes i l’únic adversari és la roca. L’habilitat tampoc importa, ja que existeixen diferents graus de dificultat que permeten gaudir de la muntanya. És una activitat esportiva derivada de l’alpinisme o esports de muntanya, que consisteix a pujar parets verticals amb l’objectiu de la recerca de la dificultat.

Gimnàstica esportiva

Les activitats gimnàstiques solen ser una mica feixuges pels alumnes, sobretot marcat per la dificultat d’alguna de les activitats i per la constància i esforç que demanen per a veure resultats importants.

Per aquest motiu hem decidit realitzar aquesta activitat perquè volem que els alumnes s’acostumin al material i que perdin la por a realitzar els exercicis. Buscarem exercicis que siguin globals i motivadors, que suposin un repte per l’alumne i que els motivin a la seva pràctica extraescolar.

Aquests tipus d’exercicis impliquen una execució correcta, per evitar possibles alteracions corporals o malformacions, per tant el mestre ha d’estar constantment vigilant les activitats. Pensem que són unes activitats que necessiten molt d’entrenament i repetició.

Dansa

A l’escola oferim diverses disciplines, us les mostrem a continuació:

Iniciació a la dansa

És la primera presa de contacte dels nens amb el ball, sense forçar l’aprenentatge, fent que gaudeixin de l’activitat amb jocs i exercicis de coordinació, psicomotricitat, treball en equip, musicalitat, expressió i sobretot diversió.

Ballet inicial

Introducció de la dansa clàssica amb barra, centre i diagonals. El ballet és la base per una completa i sana formació de ballarins, a més a més de ser una indispensable i beneficiosa tècnica per al creixement en els més joves ballarins.

Ballet avançat

Classe de dansa clàssica amb barra, centre i diagonals. El ballet és la base per una completa i sana formació de ballarins, a més a més de ser una indispensable i beneficiosa tècnica per al creixement en els més joves ballarins.

Zumba

És un ball aeròbic que millora la coordinació i les condicions físiques a partir de passos de balls llatins donant un toc més divertit a l’activitat.

Hip-Hop

Classe de ritmes urbans on es treballen diferents tècniques i estil del hip-hop per fusionar tendències i fer les classes completes i dividides.

Modern Jazz

Es constitueix a partir de la fusió d’elements de la dansa clàssica, el contemporani i el jazz. Desenvolupant la sensibilitat, l’expressió i interpretació del moviment utilitzant la dansa com a mitjà per obtenir la tècnica i l’estil.

Contemporani

És una disciplina de dansa basada en la dansa clàssica i amb influències de la dansa moderna i postmoderna.

ballet

Bollywood

Aprèn a ballar aquesta dansa i posat a la pell d’una estrella de cinema de l’Índia!

Música

alumna piano

La música sensibilitza a les persones, equilibra i dóna ordre. A l’escola Sant Marc de Sarrià trobem important l’educació musical i, és per això, que ja des de molt petits es dóna l’oportunitat als infants d’introduir-se en el món musical a partir d’un instrument.

Requereix constància i disciplina per part de l’alumne i les famílies. D’aquesta manera es pot aconseguir una evolució satisfactòria al llarg del curs i de tot l’aprenentatge musical. Tant a Primària, com a l’ESO i a Batxillerat s’imparteixen les matèries de llenguatge musical i instrument en grau elemental i mitjà.

Cada setmana els alumnes realitzen classes de llenguatge musical amb un grup d’alumnes que estan en el mateix nivell. Cada instrument es practica de forma individual o grupal.

Piano

1h de solfeig grupal

30 mins instrument individual

Guitarra

1h de solfeig i instrument individual

Violí

30 mins de solfeig i instrument individual

Violonchel

1h de solfeig i instrument individual

Cant

Cantar en edat infantil i adolescent redueix les hormones que desencadenen l’agressió, enforteix i amplia el vocabulari, s’aprèn idiomes amb més facilitat, estimula la concentració i memòria, millora les capacitats vocals i auditives, transformen moments d’estrès, tensió o ansietat en un ambient més tranquil i relaxat, s’aprèn a expressar-se millor.

En edats adolescents la veu fa canvis i es important cantar de manera saludable i amb algú que et guiï. La formació en grup és ideal per iniciar-se. A les classes de cant per a grups aprendràs a cantar al costat dels teus companys però també trobarem la personalitat i l’estil de cadascun amb un repertori temàtic de diferents estils (Disney, Glee, Divas i Reis del pop, del rock,…) que anirem variant cada trimestre, sempre adaptat als vostres gustos. També aprendrem tècnica vocal i veurem com funciona tot el sistema fonador per tenir una bona base.

Pintura, escultura i gravat

Existeix el tòpic “dibuixar” és un do natural i sens dubte hi ha persones amb una predisposició i habilitat innata, però també és una disciplina que es pot potenciar i millorar amb l’exercici continuat, ajudant inclús a altres aspectes personals relacionats, visió i càlcul espaial, cal·ligrafia, presentació, organització de l’espai, tacte i pressió a la manipulació d’objectes.

Per tal de donar continuïtat al llarg de la secundària proposem una activitat per aprofundir més en el dibuix, ja que quan ja es disposa d’una certa base en aquesta disciplina, el següent pas és l’aprenentatge de les diferents tècniques. Relacionant-les amb els materials pictòrics i escultòrics per a donar cos als dibuixos.

Així com estructura la feina amb les possibilitats expressives dels materials, la mescla dels colors en tècniques seques com líquides. També és important treballar els processos en la construcció tridimensional. Expressar-ho d’aquesta manera artística fomenta la concentració, l’interés i la tranquil·litat.

Kumon

Imparteix dos programes:

– El programa de Matemàtiques de Kumon part dels fonaments per aprendre a comptar i assumeix continguts de matemàtiques propis de Batxillerat o de primer curs d’universitat.

– El programa de Lectura, que desenvolupa la competència lectora i el gust per la lectura, s’inicia amb la descodificació de paraules i culmina amb la lectura crítica amb un ampli repertori de textos.

Per obtenir més informació poseu-vos en contacte amb Ana Esclusa (692.162.173 o mail anaesclusa@kumonhospitalet.es) o bé, visita la pàgina web www.kumon.es en la qual us oferim informació més detallada de com pot beneficiar-se d’aquest mètode i ajudar als seus fills a desenvolupar les seves capacitats d’aprenentatge al màxim.

Anglès

Volem que a través d’aquesta activitat els alumnes reforcin la seva autonomia per a que la comunicació amb anglès es faci amb confiança i espontaneïtat. Aprendre nou vocabulari, saber-lo contextualitzar, representar converses a partir de petites obres de teatre ajuda als alumnes a aprendre de manera significativa.

Està totalment orientada a les necessitats de l’alumnat que ho demandi, aprofundint en la llengua anglesa i facilitant un futur domini d’aquesta. A més, facilitem als nous alumnes que ho necessitin l’oportunitat de reforçar aquesta llengua per tal de posar-se al nivell acadèmic.

Robòtica i programació

Amplia i enforteix les teves vocacions tecnològiques. Si tens curiositat i passió tecnològica vine a fer robòtica i programació. Utilitzarem pràctiques on, a més de la tecnologia, estimularem les matemàtiques, la física i l’anglès. Al setembre hi haurà una demostració per a tots els alumnes i una reunió informativa en la que tots els pares i mares esteu convidats. Heu de venir. Us sorprendrem!

Per obtenir més informació i sol·licitar una entrevista a www.kumon.es, en la qual li oferirem informació més detallada de com pot beneficiar-se d’aquest mètode i ajudar els seus fills a desenvolupar les seves capacitats d’aprenentatge al màxim.

Primària NI2

Secundària NM2

Cinema i reportatges

Creiem que el cinema és l’eina ideal per estimular la creativitat en els alumnes de secundària, per això proposem aquesta activitat per apropar-los al llenguatge audiovisual treballant amb un tema de fons, ajudant-los a actuar davant la càmera i post-produint amb efectes digitals les gravacions.

Fes de director de cinema. Descobreix que hi ha darrera la càmera.

Biblioteca

L’escola ofereix un espai adequat en el qual estiguin acompanyats per una persona responsable per tal de recolzar-los i guiar-los en l’estudi autònom proporcionant recursos perquè gestionin el seu temps i solucionin els possibles entrebancs que puguin trobar-se.

L’objectiu d’aquesta activitat és acompanyar-los en el seu procés d’aprenentatge de la seva formació acadèmica, tot resolent els dubtes de les tasques i de les matèries. El treball cooperatiu afavoreix l’assoliment dels continguts, en mesura del possible, intentem aprofitar-nos d’aquesta eina en petits grups.

Estudi dirigit

Cada tarda hi haurà un aula d’estudi dirigit on els alumnes comptaran amb la presència i ajut d’un professor de l’àrea natural i de ciències i un altre de l’àrea social i de llengües, per tal de resoldre i orientar la feina i l’estudi de cada alumne.

L’activitat està destinada a millorar el rendiment escolar en aquestes etapes.

Classes particulars

Posem a la vostra disposició una borsa de persones de confiança titulades i especialitzades com ara professors, mestres, psicòlegs o estudiants de grau en magisteri i psicologia entre d’altres; i alumnes de batxillerat amb interès per recolzar l’aprenentatge d’altres iguals.

Des de l’escola organitzarem l’horari per tal que pugui ser possible realitzar el màxim d’activitats que desitgi. Si és necessari ens posarem en contacte amb les famílies per poder tancar un horari adequat.