Escola d’estiu per a ESO

Aquest any oferim diversos cursos d’especialització als que podeu apuntar als vostres fills i filles si n’esteu interessades. Cada dimecres farem una sortida tots els cursos d’especialització junts.

També us oferim dues propostes que organitza ClubElements (empresa amb què treballem a les esquiades), a través de l’escola Sant Marc.

– Dani Jiménez – Science Camps (Planoles)

– Campaments de mar d’estiu: Vela, caiac, padel surf i snorqueling (L’escala)

Educació Secundària Obligatòria

Va adreçada als alumnes compresos entre els 12 i els 16 anys. S’estructura en dos cicles de dos cursos acadèmics cadascun i té com a finalitat possibilitar que tots els alumnes puguin accedir als elements bàsics de la cultura en el marc d’un desenvolupament personal que consolidi la formació instrumental de l’ensenyament primari i completi la formació cultural.

Es produeix un lent canvi durant l’etapa tant a nivell acadèmic (preparació dels alumnes per a les sortides d’estudis posteriors) com a nivell personal degut a l’entrada a l’adolescència.

Durant aquest procés de maduració, el nostre objectiu a l’E.S.O és:

Valors humans que permeten l’autoconeixement i que fan créixer.

Saber-ne més

Agafant com a base el diàleg i la comunicació, potenciar l’autoestima i el creixement d’allò que és positiu. Afavorir la integració en el grup,  l’encontre amb un mateix i amb els altres creant marcs de referència que l’orientin vers un comportament responsable i respectuós envers ell mateix i els altres.

Educar escola i pares conjuntament

Saber-ne més
Fent possible una escola comunicativa i coherent amb uns principis i valors.

Promoure una escola que s’adapti a les noves realitats i necessitats de l’entorn i que dugui a terme una avaluació contínua i conjunta de tot el procés educatiu.

Autonomia i sentit crític

Saber-ne més

Afavorint que l’alumne sigui el veritable protagonista de la seva educació, que li permeti caminar autònomament, aprenent en cada context tot construint una visió global dels fets per tal d’apropiar-se’ls amb sentit crític.

En definitiva, possibilitar una formació “de caps ben fets, més que ben plens”.

En acabar l’ESO es podrà accedir al món laboral o bé seguir uns altres estudis. Si l’avaluació és positiva, s’obté el títol de graduat/da en Educació Secundària Obligatòria i es pot accedir al Batxillerat o bé fer Formació Professional de Grau Mitjà. En el cas que l’avaluació sigui negativa, es poden fer els Programes Específics de Garantia Social. Aquests programes preparen l’alumnat per accedir al món laboral i tenen una durada variable.

Comentaris recents

  Educació en Confinament

  Educación en Confinamiento

  Education under lockdown

  Comentaris recents

   “The Marcs” és un projecte que portem a terme a l’escola Sant Marc de Sarrià i que va néixer fa ja tres anys i que en aquest temps ha anat evolucionant, trobant en el cinema l’eina ideal per estimular la creativitat als alumnes de secundària, capacitar-los en la realització d’un curt, la resolució final a un treball vertader per projectes, més enllà de les àrees i matèries.

   Aquest dia a la tarda, fem un partit alumnes ESO- professors i després mengem castanyes tota l’ESO.

   Cada classe d’ESO prepara amb l’ajuda del seu tutor una actuació referida al nadal.

   Celebrem els jocs florals a l’escola, els alumnes guanyadors reben un diploma.

   Durant tot un matí, celebrem a les instal·lacions de l’Hospitalet Nord activitats d’atletisme. Donem premis als guanyadors de les diferents categories.

   Aquestes sortides es fan durant el curs i són obligatòries. A principi de curs es comuniquen a pares i alumnes. Normalment es fan sortides a les matèries de llengües, anant cada any a una representació de teatre clàssic o modern, la matèria de naturals anant al museu de terrassa o al Cosmocaixa, a la matèria d’esport anant al canal olímpic, espeleologia o a la platja a fer voleibol.