Educació Infantil

El nostre objectiu i el projecte en l’etapa 0-6 anys

El nostre objectiu és aconseguir el desenvolupament integral dels nostres alumnes i el seu benestar emocional. En les edats de 0 a 6 anys, els cervells dels nens estan en la seva màxima plasticitat, totalment receptius i oberts. Per això és molt important aprofitar aquesta valuosa oportunitat donant-los les experiències, vivències i coneixements d’una manera especialitzada, essent sempre el nen/a el protagonista del seu propi aprenentatge.

L’alumne és el protagonista, i per això proporcionem un procés d’ensenyança-aprenentatge actiu on el nen/a “aprengui a aprendre” des dels seus primers mesos de vida. El nostre projecte educatiu en aquestes etapes es basa en quatre principals àmbits: neuromotor, sensitiu-motor, lingüístic i emocional, on treballem l’estimulació neuronal de totes les funcions del cervell i per tant el desenvolupament integral de la persona.

Activitats conjuntes

Cada any celebrem aquestes dues festes, l’anglesa i la nostra tradicional catalana. Els infants vénen tots disfressats de castanyers i castanyeres. Al matí celebrem la Castanyada amb xocolatada i xurros i sortim a festejar tots junts al pati. A la tarda com a novetat rebrem als nostres avis i àvies, per tal de celebrar conjuntament aquesta festa tradicional. Els hi cantarem cançons, ballarem danses i nets, avis, àvies i mestres compartirem un berenar de tardor al pati.

Com a projecte solidari en el que participen totes les etapes de l’escola, abans de Nadal es recullen aliments per tal què els alumnes de batxillerat els reparteixin, coordinats amb Parròquies i ONG entre famílies desafavorides del barri del Raval de Barcelona.

En acabar el primer trimestre celebrem el Festival de Nadal fent un Pessebre Vivent al pati de l’escola infantil, tenint cada curs un paper a la representació. Aquell dia convidem a totes les famílies per a que vinguin a gaudir de l’espectacle!

Durant la setmana de carnestoltes, celebrem el carnestoltes cada dia de la setmana. Cada dia de la setmana els alumnes vindran vestits d’una manera diferent. L’últim dia cada curs ve amb una disfressa temàtica que han preparat amb la mestra. El dia comença amb una xocolatada, seguida d’una rua juntament amb Primària que acaba amb joc conjunt al pati de l’escola dels grans.

A finals d’abril es realitza el dia de Sant Marc – Sant Jordi, en el que després d’una xocolatada es fan tot un seguit d’activitats que promouen la literatura infantil i la festivitat de la llegenda de Sant Jordi.

A finals de curs marxem dos dies de colònies els cursos de P3, P4 i P5. Cada any variem la casa i les activitats. Així, acabem el curs d’una manera diferent i convivint tots junts en un entorn de natura ideal i en un ambient familiar, de pinya i estima molt especial.

L’última setmana de juny i tot el mes de juliol realitzem el Casal d’Estiu Sant Marc per a tots els nens i nenes d’ infantil. Pensant que per als nens i nenes és temporada de vacances, combinem activitats lúdiques i esportives diàriament, juntament amb sortides setmanals, per tal de fer d’aquests dies una constant diversió.

Un any més portem a terme el projecte dels padrins de lectura entre els alumnes de 5è de primària i P5 d’ infantil. Un cop al mes ens trobem o bé a l’escola infantil o bé a l’ edifici de primària, per tal que els alumnes de primària ensenyin als petits d’infantil a llegir i participin d’aquest procés lector tan important. Aquest projecte ens serveix pera crear sinergies interessants entre els grans i els petits, l’adquisició de responsabilitat i compromís per part dels grans d’ensenyar a llegir als més petits, l’adquisició del compromís dels fillols d’ escoltar i preguntar al seu padrí en cas que no entenguin alguna cosa, així com el vincle afectiu que es crea entre uns i altres.

Família – Escola

  • L’infant s’adapta amb facilitat al incloure’s en un ambient familiar, motivant, proper i càlid. De seguida se sent com a casa.

  • Les famílies teniu relació directa amb tot l’ equip de Llar i d’Infantil.

  • Teniu obligatòries la tutoria inicial i la tutoria al llarg del 2n trimestre, ampliables a tantes com vulgueu. D’aquesta manera treballem cooperativament amb els pares en l’educació dels seus fills, els nostres alumnes.

  • Les famílies entreu a l’aula dels vostres fills al matí al moment de l’entrada i a la tarda a la sortida.

  • Les entrades i sortides són flexibles, en principi al matí és de 8,30h a 9,30h i a la tarda de 16h.17h, amb horari ampliable des de les 7,30h fins a les 18,30h.

  • La participació i col·laboració de les famílies en determinades activitats que realitzen els vostres fills dins l’aula.

  • La celebració de festes familiars al Nadal, a fi de curs, el dia de la mare, el dia del pare, la festa dels avis, etc.

Activitats complementàries a P3

Treballem l’Educació Emocional

Activitats complementàries a P4

La nostra metodologia

Activitats complementàries a P5

Alguns dels vídeos més visitats