Esdeveniments i congressos

La formació professional del nostre alumnat es complementa de xerrades amb mentors, esdeveniments i congressos del sector.

Empreses col·laboradores

Algunes de les empreses col·laboradores en fer conferències i col·laboracions amb nosaltres per a formar al nostre alumnat.

VEURE MÉS
CONGRESSOS

Gamescom

No només està en les nostres mans formar a l’alumnat acadèmicament, sinó que els apropem de manera competencial al món empresarial i laboral d’aquest àmbit i que, per tant, coneguin quines companyies i empreses ofereixen i creen videojocs en aquest moment.

D’aquesta manera, cada any es proposa un viatge a un dels congressos més rellevants del sector que permet que gaudeixin i aprenguin d’una manera pràctica tot allò que farà que siguin uns grans experts dels sector. Gamescom Cologne, una experiència totalment rica pel nostre alumnat.

ESDEVENIMENT

Game Jam

Cita anual en la que el claustre proposa als alumnes el tema base del projecte amb una setmana d’antel·lació, i aquests, organitzats en equips de treball tenen com a fita la creació d’un videojoc en un cap de setmana. Aquest haurà de ser competitiu per jugar a un ordinador mitjançant Engines com Unread o Unity, per crear també assets propis.

La Game Jam ens permet desenvolupar i fomentar el pensament creatiu dels nostres alumnes, l’experiència de l’esforç sota pressió, reafirmar els seus coneixements de programació, la resolució de conflictes, el treball en equip i la gestió. Ingredients essencials per al seu futur professional.

CONGRÉS

Nice One Barcelona

L’objectiu de la Nice One Barcelona és presentar les novetats d’aquest àmbit, així com descobrir quins són els productes actualment rellevants. També, permet que diversos desenvolupadors comparteixin el seu treball amb la resta del col·lectiu professional o consumidor i un punt de trobada.

Contextualitzar l’aprenentatge ajuda a jugar amb avantatge per a una millor adquisició dels coneixements i desenvolupament d’habilitats per dissenyar o crear.

CONFERÈNCIA

Adver2play

Aquesta empresa ha fet algunes col·laboracions al centre, oferint conferències de la mà d’Alex Balcells, CEO d’Adver2play. El seu objectiu era generar un espai on l’alumnat contextualitzés coneixements adquirits a situacions reals, escoltant opinions i experiències de primera mà, resolent dubtes, neguits i qüestions que els ajudaran posteriorment.

CONFERÈNCIA

DarkCurry

Daniel Solís, co-fundador i CEO de DarkCurry, va venir a fer una conferència per explicar-nos el gran projecte que estan desenvolupant Undead Citadel per Steam i Playstation VR.

CONFERÈNCIA

Freedom Games

Felipe Ruíz director de FreedomGames Studios ens ha visitat per explicar el seu projecte que té com a objectiu impulsar la integració del mercat laboral dels estudiants per produir videojocs de manera professional acompanyant-los en tot moment.

FIRES DE VIDEOJOCS AL MÓN DOCENT

En els darrers anys, les noves tecnologies, tenen més cabuda a la nostra societat. A més cal remarcar que, el creixement és exponencial, així com, el consum dels videojocs. Les fires tecnològiques són un bon exemple de l’apropament d’aquestes a totes les persones que estiguin interessades. Aquests esdeveniments donen lloc a la trobada de consumidors de videojocs, desenvolupadors que creen videojocs i empreses que ens els proporcionen. En menys mesura, ens presenten noves tecnologies i recursos enfocats a aquest camp tecnològic.

L’objectiu és presentar les novetats d’aquest àmbit, així com descobrir quins són els productes actualment rellevants. També, permet que diversos desenvolupadors comparteixin el seu treball amb la resta del col·lectiu professional o consumidor i un punt de trobada.

L’estructura d’aquestes fires permet descobrir les últimes novetats de les principals marques, jugar i ser el protagonista dels nous XR e-Sports amb realitat virtual i realitat augmentada. El diari ABC citava que “Los videojuegos inmersivos pisan fuerte en el renovado BGW”. Aquest esdeveniment no és més que una experiència més enllà dels videojocs.

Els alumnes de CFPS Tècnic superior en Animacions 3D, jocs i entorns interactius (Perfil professional en mons virtuals, realitat augmentada i gamificació) van assistir a la Barcelona Games World. La finalitat d’aquesta sortida era la trobada amb desenvolupadors per enfortir la creativitat dels alumnes. Va ser una oportunitat per oferir-los un espai a tots ells perquè experimentessin amb els videojocs actuals i, d’aquesta manera, aconseguir posteriorment uns millors resultats en els seus projectes. Cal donar importància, també que, per tal de que un desenvolupador creï un videojoc ha de conèixer quins són els que, actualment, tenen un millor resultat. Això, ens va permetre apropar al nostre alumnat al món empresarial d’aquest àmbit.

No només està en les nostres mans formar-los acadèmicament, sinó que apropem als nostres alumnes de manera competencial al món empresarial i laboral d’aquest àmbit i que, per tant, coneguin quines companyies i empreses ofereixen i creen videojocs en aquest moment.

ESDEVENIMENT

YoungSoulStudio & Glassworks

Un grup seleccionat d’alumnes del Cicle de Grau Superior d’Animacions 3D, Videojocs i VR va assistir a l’experiència realitzada per YoungSoulStudio i Glassworks, E-tron room un projecte per Audi. Tot un gran projecte de comunicació experiencial.

CONFERÈNCIA

Biblioteca Clarà

El nostre alumnat va assitir a una xerrada organizada per l’ESCAC i realitzada a la Biblioteca Clarà sobre muntatge de la mà de Joan Marimón, director i guionista.

Ens va presentar el seu nou llibre: El muntatge cinematografic: del guió a la pantalla amb el que va obsequiar amb un exemplar a Núria Frutos, professora de muntatge i VFX. En ell detalla secrets, regles teòriques, recursos de llenguatge, aspectes pràctics, anàlisi detallat de seqüències.

ESDEVENIMENT

Projectes interns

Internament fem presentacions dels diferents projectes dels alumnes per tal de buscar l’opinió crítica de tot el claustre, així com dels diferents mentors que convidem per tal de treure quelcom més per aprendre i per generar conflicte. D’aquesta manera l’alumnat acaba la formació amb habilitats tant per explicar amb claredat els seus projectes així com, defensar-los davant de possibles crítiques i opinions.

GAME JAM COM A VEHICLE DE L’APRENENTATGE

Una setmana abans els professors anuncien el tema en què s’ha de basar el projecte. Es destinen aproximadament dotze hores repartides en dos dies per a crear el videojoc en equips de dos a quatre integrants i, en finalitzar, es lliure als alumnes els trofeus després d’un veredicte. En aquests, es van englobar diferents categories que eren els objectius que, com a docents, volem promoure en el nostre alumnat.

El fet de contextualitzar l’aprenentatge del nostre alumnat ens ajuda a jugar amb avantatge per a una major adquisició de coneixements i desenvolupar habilitats per a dissenyar o crear. Pel contrari, la nostra labor educativa no s’orienta a transmetre coneixements sinó a generar alumnes competents en aquest àmbit. La Game Jam ens ha permès treballar el pensament creatiu, sota la pressió del temps reduït, la programació, la resolució de conflictes, el treball en equip i la gestió.

GAME JAM ALUMNOS

Durant aquests dos dies han de treballar activament i generar destreses per a crear un videojoc competitiu per a jugar en un ordinador mitjançant Engines com Raylib, Unread o Unity, per a crear també assets propis.

És necessari que cada participant del grup assumeixi un rol que ha de desenvolupar al llarg de la Game Jam. En concret, com a mínim un ha d’haver la figura del programador i de l’artista. Finalment, han de presentar el seu joc, tant el concepte com el desenvolupament, i fer un petit gameplay demostratiu.

PARTICIPACIÓ A LA FIGHT COVID JAM

A l’abril vam prendre part d’aquesta proposta solidària organitzada per GameBcn amb la col·laboració del Canòdrom, patrocinada per Social Point i amb el recolzament de l’Hospital de Bellvitge per a conscienciar a la gent sobre la necessitat d’aturar tot el possible la propagació del coronavirus. Alguns dels nostres alumnes van participar realitzant el desenvolupament d’un videojoc i, d’altra banda, els professors van representar la figura de mentors que tenia com a finalitat l’orientació i ajuda als participants.

L’objectiu de la Fight Covid Jam era desenvolupar un videojoc amb aquesta temàtica destinat per a l’ús en dispositius mòbils, per a totes les edats. Calia fer referència a les mesures que s’han d’adoptar per fer front a la propagació de la Covid-19.

GameBcn és un programa d’incubació d’estudis de videojocs sense ànim de lucre impulsat per la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Barcelona. GameBCN està gestionat per Peninsula Corporate Innovation.

fight-webgameb

E-SPORTS

Cada any fem realitzem dos competicions d’E-Sports on hi participen tots dos cursos i professors. Creiem que aquesta dinàmica de grup ens ajuda a reforçar les relacions a l’alumnat tant entre el mateix grup i entre les diferents promocions. A més, intentem que amb els professors s’hi generi també un clima de confiança a banda de la responsabilitat dins del centre. De manera que, els grups són aleatoris i els integrants són diversos perquè siguin més homogenis.

Entre els jocs, hi destaquen alguns com League of Legends, Battlefield, Brawlhalla, etc, són jocs jugats per l’alumnat, i d’altres que no ho són tant per a desenvolupar tasques i veure diverses mecàniques.